אנשים עשויים לפנות לטיפול פסיכולוגי ממגוון סיבות. יש המחפשים הדרכה במהלך התמודדות עם משבר או מעבר חיים. אחרים סובלים מבעיות ארוכות שנים, כגון הערכה עצמית נמוכה, חרדה, התקפי חרדה, דיכאון, או קושי בביסוס או שימור מערכות יחסים. ישנם גם אלו שחשים באופן עמום אך תמידי שחייהם חסרי משמעות או מימוש עצמי.

עבור אנשים מסויימים, טיפול קצר-מועד וממוקד-מטרה יהיה המתאים ביותר. במקרים אחרים ייתכן ויהיה צורך בהתבוננות מעמיקה יותר בחייהם, תוך התמקדות בדפוסים שליליים חוזרים בחייהם. כל אחד מתחבר באופן שונה לגישות הטיפוליות השונות, ולכן הטיפול צריך להיות מותאם לצרכים ולאיכויות הייחודיות של כל מטופל ומטופל.

טיפול אקזיסטנציאליסטי – הגישה הקיומי

תעבור אנשים רבים פסיכותרפיה מתקשרת לבחינה מעמיקה של זכרונות, חלומות וחוויות מן העבר. אך פעמים רבות הטיפול יהיה יעיל ביותר כשהוא מתמקד דווקא בהווה. הגישה הזאת בוחנת את האופן שבו אנו ניגשים למציאויות השונות של החיים, כגון אחריות, קבלת החלטות בזוגיות ובקריירה, חרדה קיומית, והוודאות של המוות. היא שמה דגש על הדרך שבה אנו מתמודדים עם פחדינו ומוצאים משמעות בחיינו, במיוחד בכאן ועכשיו. כולנו מבקשים לחוות בחיינו מידה של ספונטניות, אותנטיות ואינטימיות, אך הדבר דורש מאיתנו להיחשף גם לאפשרות של חרדה, חוסר וודאות ופגיעות. פחד משינוי עשוי להוביל אותנו להיצמד לביטחון ולשגרה, וכתוצאה מכך לחוש רגשות של שטחיות, שעמום וריקנות. הגישה האקזיסטנציאליסטית יכולה לסייע בהשגת איזון אופטימלי בין הצורך בביטחון רגשי, לבין הכמיהה לחוויות חדשות ומשמעותיות.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT)

חוויות ראשוניות בחיינו מעצבות אותנו ומגבשות בנו אמונות שונות, במודע ושלא-במודע, בנוגע לעצמנו, לאחרים ולעולם שסביבנו. אלו הן למעשה העדשה שדרכה אנו רואים בכל עת, ולכן אנו בדרך כלל לא מפקפקים בלגיטימיות שלהן. אמונות אלה הן המניעות למחשבותינו, ואלה משפיעות ומעצבות את רגשותינו והתנהגותנו. לדוגמא, אישה צעירה, שסבלה מהתעללות רגשית כילדה, ממשיכה לראות את עצמה כקורבן, ותופסת את כוונותיהם של אחרים כמניפולטיביות ומנצלות. כתוצאה מכך, היא עשויה להרגיש פגיעה וחשדנית, ולהתנהג באופן בהגנתיות. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי יסייע לה בזיהוי ושינוי אמונות והתנהגות מושרשים, ובתיקון עיוותי חשיבה, ותספק כלים מעשיים להתמודדות עם חרדה וחוסר-אמון. גישה זו יעילה במיוחד בשבירת מעגלים שוטים של מחשבות, רגשות והתנהגויות לא-סתגלתניות, ובטיפול בבעיות כגון חרדה כללית, התקפי חרדה, דיכאון ובעיות בדימוי העצמי.

טיפול פסיכודינמי

גישה זו מתבססת על ההנחה כי רבים מקשיינו המשמעותיים ביותר נטועים בלא-מודע שלנו. כאשר דחפים או רגשות מסויימים הם מאיימים או כואבים מדי עבורנו, הם נטמנים בלא-מודע, מה שיוצר שקט על פני השטח. אך גם כאשר הם קבורים, הכוחות הללו ממשיכים להשפיע באופן עוצמתי על רגשותינו והתנהגותנו. לדוגמא, רגשות מודחקים של חוסר-אונים עשויים להוביל אדם לשאוף באופן בלתי-מודע להשגת שליטה-עצמית ושליטה על אחרים. דוגמא נוספת יכולה להיות אדם אשר באופן מתמיד מנסה לרצות אחרים ולדכא את כעסו שלו, על מנת להימנע מפחדיו מפני נטישה. בעיות אחרות נובעות מעיכובים בהתפתחות הרגשית שמקורם בילדות. לדוגמא, הורה חודרני או לא קשוב רגשית עשוי להוביל לעיכוב התפתחותי של תחושת אוטונומיה, ערך עצמי ואפילו זהות עצמית.

המטרה העיקרית של הגישה הפסיכודינמית הינה להרחיב את ההבנה של הכוחות העמוקים אשר מניעים אותנו, ולתרגם את התובנות הללו לשינויים מוחשיים בחיי היום-יום ובמערכות יחסים. גישה זו עושה שימוש ביחסי מטפל-מטופל על מנת לאפשר נקודת תצפית לתוך עולמו הרגשי של המטופל ומערכות יחסיו, וכך מספקת הזדמנויות לשינוי וצמיחה. הגישה הזאת מועילה במיוחד עבור בעיות בערך העצמי, חרדה, דיכאון, דפוסי הרס-עצמי, וקשיים חוזרים במערכות יחסים.

טיפול נרטיבי

כולנו יוצרים לעצמנו נרטיב בלתי מודע לחיים, הכולל את תקוותינו וחלומותינו, מכשולים ואתגרים, אהבות ואכזבות. הסיפור הייחודי שלנו מספק לחיינו סדר ומשמעות, אך גם יכול לעוות על את תפיסתנו וחשיבתנו, ולגרום לנו להתעלם או לדחות דברים אשר אינם "מתאימים". כתוצאה מכך, אנו נוטים להיזכר בעבר ולפרש את ההווה דרך עדשה מעוותת, וכך אנו מנציחים את אותו תסריט ישן נושן ואת דמותנו המוכרת אך הבעייתית. לדוגמא, אדם אשר תופס עצמו כאדיב ובעל לב טוב, עשוי להיות עיוור לדרכים שבהן הוא חסר-רגישות ואגרסיבי כלפי אחרים. תהליכים אלו אינם מתרחשים במודע, וקשה מאוד לזהותם ולשנות אותם באופן עצמאי. הגישה הנרטיבית מסייעת בהגברת המודעות לנרטיב האישי, להשפעתו על תפיסה והתנהגות, ובסופו של דבר, יכולה לסייע לאדם לכתוב באופן מודע יותר את סיפור חייו.

בחירת מטפל לפסיכותרפיה בצפון ובאזור חיפה

הקשר הטיפולי הינו חלק אינטגרלי מהטיפול, ולכן חיוני לבחור את המטפל המתאים. הצעד הראשון בבחירת מטפל הוא למצוא אדם אכפתי, מקצועי ומוסמך. מעבר לכך, רצוי שהמטפל יהיה אדם אשר משרה אווירה של נוחות ואמון. אני מטפל במגוון רחב של אנשים וזוגות, המשתייכים לקהילות שונות, ובהם חילוניים, דתיים, יהודים, מוסלמים, דרוזים, נוצרים ולהט"בים  (LGBT).


קליניקה בנופית המשרתת את תושבי אזור הצפון, אזור חיפה, הקריות, עמק יזרעאל, העמקים. כולל קרית טבעון, רמת ישי, יקנעם, מגדל העמק, נצרת, עפולה, עכו, נהריה.

כאשר ישנן בעיות המערבות את שני בני הזוג, יש לשקול פנייה לטיפול זוגי. במידה והבעיה היא בעיקר מינית באופייה, טיפול מיני יכול לסייע, הן לזוגות והן ליחידים.