במהלך החיים אנו חווים מעברים רבים, החל מצעדינו ומילותינו הראשונות, ולרבות התבגרות, שירות צבאי, אוניברסיטה, בחירת קריירה, נישואין, הורות, פרידות, בלות, הזדקנות, סבהות, יציאה לפנסיה, וכלה במוות. בעוד חלק מהשינויים בחיינו הם תוצאה של בחירה, חלקם, כגון חולי, אובדן, מצוקה כספית ואף זכייה בלוטו יכולים לבוא בהפתעה.
 
מעברי חיים יכולים להוציא מאיתנו כוחות ויכולות חבויים. דרך התמודדותנו איתם אנו יכולים להתפתח ולצמוח, ולממש את הפוטנציאל הגלום בנו. בעוד המעברים מציבים בפנינו אפשרויות חדשות, הם גם דורשים הרבה מאיתנו: מעמיסים על משאבינו, בוחנים את העמידות שלנו, ומובילים לשינויים בדימוי העצמי ובמערכות היחסים שלנו. לעתים, קבלת תפקיד חדש או מציאות חדשה מאלצת אותנו להניח את המוכר מאחור תוך תחושה של פגיעות וחוסר יציבות. היכולת לתמרן מעבר תלויה בגמישותנו ובתושייתנו, בתמיכה ממשפחה וחברים, ובמוכנות שלנו לקבל שינוי.

החיים הם מאזן בין יציבות ושינוי: דבקות ביציבות והמנעות משינוי יכולות להביא לקבעון ודכאון, בעוד חוסר יכולת לקבל מציאות חדשה עלולה ליצור תחושות של חרדה, חוסר אונים, וזעם. אף שרובנו אומרים כי אנו מברכים על שינוי, לעתים הדבר עלול להיות מלחיץ ואפילו מאיים. לדוגמא, קידום מיוחל יכול לעורר חרדה של אי עמידה בציפיות; החופש של יציאה לפנסיה עלול לגרום לתחושות של ריקנות ודיכאון; קשרים חדשים יכולים לאיים על אלה שכבר קיימים.

בתקופות של מעברי חיים, טיפול פסיכולוגי יכול לסייע במציאת הדרך: בהתמודדות עם חרדות ופחדים, באיזון בין יציבות לשינוי, בהסתגלות לשינויים בדימוי העצמי ובמערכות יחסים, בזיהוי מכשולים, ובגיוס כוחות. היכולת שלנו להתמודד עם מעברי חיים משפיעה על הרווחה והאושר שלנו, ותורמת ליכולתנו להשלים עם נסיבות חיינו תוך תחושה של שליטה ובחירה.